lauantai 25. helmikuuta 2017

Karnevaalit on ovella

Tässä on vierähtän nyt hetki, ku ollaan viimeeksi kirjoteltu mitään blogiin. Puolustukseksi voidaan sanoa, että on ollut jotenkin kiireellisiä viime päivät. Töitä on riittänyt ja aika on mennyt ihan siivillä. Youth Divisionilla päivät ovat olleet melko samanlaisia, päivät ovat menneet hyvin samanlaisia kaavoja pitkin. Ollaan oltu life skill ohjelmassa mukana ja auttanu läksykerhossa. 4H-kerhot ovat olleet parina edellisenä viikolla peruttu. Meille ei ihan selvinnyt mistä tämä johtui, mutta aika normaalia täällä, että sovittuja tapaamisia perutaan.

Yks päivä sato ihan älyttömän kaatamalla. Sateenvarjostakaa ei tuntunu olevan apua!
Tuona päivänä oli ekaa kertaa myös oikeesti aika viileen tuntusta. Laitoin jopa villasukat jalkaan :'D


Tää viikko on ollu kouluissa ja vähä kaikkialla levotonta, mutta siihe o iha hyvä syy. Karnevaalit alkaa siis pikkuhiljaa starttailemaan. Avajaisia on ollu jo monta viikkoa, joka kylässä lähes omansa. Viime sunnuntaina täällä Soufrièressäki oli ilmeisesti jonkinsortin avajaishumua, kun pitkin katuja soitteli rumpuporukka ja hirveästi ihmisiä oli tanssimassa kaduilla näitten rumpalien ympärillä. Käytiin itekki ihmettelmässä tätä näkyä ja tanssimassa mukana. Fiilis ja tunnelma olivat iha älyttömiä! Tällästä ei vois tapahtua Suomessa :D

Videoita ei sitten ilmeisesti oikein saa puhelimilla auki, ei ymmärretä, mistä tämä vika johtuu, mutta tietokoneella katselu pitäis onnistua? Ainakin toivottavasti. Tässä videossa on vähän maistiaisia, millainen meininki oli sunnuntaina. Tää on vielä aika alkuillasta otettu video ja ihmismäärä kasvoi tästä vielä reilusti :D 



Niiin... perjantaina kun ihmiset pääsivät vapaille ni on kyllä huomannut, että karnevaalit o tosiaan alkamassa. Viralline aloitus on vasta maanantaina, silloin on kulkueita, musiikkia ja tanssia. En pysty millään ees kuvittelemaan kunnolla, mitä karnevaalit tulee täysin olemaan, jotain aivan uskomatonta! Ansku sano, että hänen työpaikallaanki huomas lapsista, että karnevaalit lähestyy. Me oltiin Maikun kanssa kattoos Pointe Michelin ja Soufrièren kouluilla sellasia Karnevaali prinsessa kilpailuja. Luulen, että lähes joka koululla o sellaset. Siellä on noin kuus tyttöä, jotka kilpailee eri asioissa. Näitä oli puheenpitäminen, talentti, casual ja juhlapukukierros ja olikohan muuta. Lapset pisti parastaan ja oli kiva seurata showta. Vähä meitä ahisti se, että kummallakin koululla näytti olevan ennakkosuosikkeja joille taputettiin enemmän. Mukana katsomassa olivat joidenkin lasten vanhemmat, vissiinkin varsinkin näitten prinsessaehdokkaitten omat. Vanhemmat eivät kyllä aina osanneet käyttäytyä, mikä oli meistä tosi kamalaa! Todettiin kans myös jälleen sama asia, että mistä ihmeestä nää lapset saa ton tanssigeenin jo pienestä pitäen? :DD nää on niin hyviä tanssimisessa KAIKKI!

Pointe Michelin prinsessa ehdokkaita juhlapuvut päällä

Pointe Michelin prinsessakisat alko yhteis tanssiesityksellä

Soufrièren prinsessakisa oli vähän pienempi ja vaatimattomampi kuin Pointe Michelin,
mutta silti lapset olivat innoissaan ja esitystä oli kiva katsella.

Meijen naapurintyttö oli mukana Soufrièren prinsessakisassa. Ei päässyt ihan palkintosijoille, mutta
sai kunniamaininnan parhaasta puheesta :)

Suomessa meijen rakkailla luokkakavereilla on nyt harkka ohi. Toivon, että hekin ovat saaneet paljon irti harjoitteluistaan ja nauttivat nyt ansaittua hiihtolomaa. Meilläkin on tääl vähän niinkun nyt hiihtoloma, koska koulut ja kaikki virastot ovat kiinni keskiviikkoon asti. Päästään siis kunnolla kattoo, mitä tää karnevaali pitää sisällään. Sunnuntaina osallistutaan sellaseen powder fest juhlaan. Siellä heitellään tollasia värijauheita, tanssitaan ja vietetään hauskaa aikaa! Saa nähä kuin meijen suomalaisten käy :D muutenkin olis tarkotuksena lähtä tonne keskustaan kattomaan maanantaina kulkuetta. Voin varmasti puhua kaikkien puolesta, kun sanon, että ootetaan kyllä innolla tulevia seuraavia päiviä!

Käytii muuten vihdoinkin tuossa viereisessä kylässä scott's headissä, siellä on samanniminen nähtävyys, jossa vierailtiin. Paikka on saanut nimensä brittikernaalin? jos oikein muistan, ni mukaan. Se on sellanen korkeempi paikka, minne pitää kiivetä. Siellä oli kyllä ihan mahtavat näkymät. Siellä kohtaa myös Atlantin valtameri ja Karibianmeri. Siell oli kans ihan kiva ranta, missä käytiin vielä lillumassa meijen kiipeilyjen jälkeen.

Scott's headistä maisemakuvaa. Ennen kiipeemisosuutta on tällästä nättiäkivirantaa


Täsaä kuvaa vähä ylempääntä. Toi kaponen kohta on just se, missä melkein yhistyy kaks eri merta




En nyt kuollaksenikaan muista, että ollaanko tehty tässä muuta mainittavan erikoista? Ansku ja Maikku voi sitte postailla kaiken sen minkä mie oon unohtan ni seuraavassa postauksessa. Huomenna meijen työssäoppimisen ohjaaja lupas laittaa meille jotkut kampaukset karnevaaleja varten. Elikkä luultavasti jotkut kivat letit! :) niistä tulee varmasti hienot!

Tällä viikolla ollaan keskitytty aika paljo toho snäppäämiseen, koska meillä tosiaan se koulun snäppi! Ollaa saatu kivaa palautetta ja iömeksesti ainakin jokunen ihminen on tykännyt meijen tarinoista, kiva ku ootte jalsan seurailla, niin siellä snäpissä ku näitäki postauksia. On kiva jakaa teille ajatuksia, hetkiä ja asioita täältä, koska täällä on oikeesti aivan mahtavaaaaa! Mutta juuu palataan asiaan luultavasti karnevaalien aikana tai niiden jälkeen :) <3 <3

~~Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti