sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Turisteilees

Perjantaina otettii vapaapäivä ja tarkotuksena oli lähtä kiertelee saarta. Meillä oli isot suunnitelmat, että käyään eri paikkoja läpi. Mutta jos yhtää tunnette meitä, niin eihä meije suunnitelmat koskaan mee sillee kute suunnitellaan. Ensimmäinen ongelma tuli tyyliin kilometrin jälkeen lähdöstä. Meijen oli tarkotus mennä meijen isäntäperheen kyyissä kiertelemään, mutta auto hajos tosiaan lähtöruutuun. No hätä ei onneksi ollut tämän näköinen, otettiin bussi alle ja matka jatkui.

Ensimmäiseksi lähettiin pohjoseen päin, Porthsmouthiin. Ajomatka on sellasen reilun tunnin. Matka meni bussissa kivasti. Suunnattiin eka Indian Riverille. Meillä oli ihana bussikuski, koska hän lupasi hommata meille parhaimman oppaan joelle. Ja tän lupauksen hän myös piti! Päästii perille ja eka piti hommata sellaset "pääsyliput" alueelle. Paikallisten ei tarvitse ostaa näitä "Site Passeja", mutta turistit tarvittee sellaset. Mutta ne ei oo kalliita, vähä päälle 13 ec.



Joella oli aivan mahtavaa! Ei pysty täysin ees selittää sanoin mitä nähtiin. Ees kuvat ei tee oikeutta sille paikalle. Mentii soutuveneellä matalassa joessa hitaasti nauttien maisemista, auringosta, päivästä ja tarinoista joita meijen opas kertoili. Koko paikka oli kun taideteos. Nähtiin kaloja, rapuja ja jopa pari iguaania. Oli ihana, että meijen opas ei pitänyt mitään kiirettä, vaan saatiin nauttia rauhassa elämyksestä. Hän kertoi mm. että Indian River on saanu nimensä intiaanien mukaan, jotka asuivat ennen joen läheisyydessä. Myöhemmin heille tehtiin alue muualle. Puolessa välissä matkaa oli todella ihana baari, josta ostettii itellemme muistoks rannekorut ja nautittii yhet juomat.


Saatii juomien kylkiäisiks myös vähä naposteltavaa, nam!

Ja arvatkaapa mitä hienoo päästiin näkeen? No Pirates of the Caribbean-leffan Calypson talon! Aika siistiä. Pitää kyllä katsoa sekin leffa pian uudestaan, et voi vertailla kuinka paljon on leffaan on maisemia muokattu.



Ruokaa täytyi ettiä jokiajelun jälkeen. Mentiin sellaseen pikkupaikkaan, joka näytti tosi kotosalta. Ruoka kuulosti hyvältä ja maksettiin ja jäätii ootteleen. Noooo, ooteltii JONKUN aikaan. Jossain kohtaa oltii, että voitaisko ottaa ne sittenki mukaan, että syyään rannalla. Annos oli loppujen lopuksi todella pieni. Hyvää ruoka oli kuitenkin. Minä (Ansku) oon syönny täällä ollessa lähinnä vaa kasvisruokaa, ja meinasin aluks saada pelkän salaatin tuolta paikasta.. Sain sitte lisukkeeks vähä spagettia, jee. :D Nälkä jäi kummiskii, joten hain sitte rannalla olleesta baarista vielä vähä syömistä. Sekii paikka vaikutti tosi mukavalta, juteltii myyjän kanssa niitä näitä mm. saaresta ja työskentelystä täällä. Hän tais olla kotoisin Ranskasta ja tuolloin ainakii työskenteli kyseisessä baarissa, mutta oli lähdössä viereiselle saarelle pikku lomalle. Täällä kaikki ihmiset on niin mukavia ja helposti lähestyttäviä!


Ruoan jälkeen mentiin mereen pulahtamaan, juotiin drinkit ja ooteltiin meijän isäntäperheen isää, joka sai ilmeisesti autonsa ajokuntoon. Uiminen oli ihanan virkistävää ja vitsi mitkä maisemat oli! Hieman oli ehkä outoa kun näkyi niin paljon purjeveneitä, mitä harvemmin näkyy täällä Soufrieressä missä me asutaa. Rannalla loikoilun jälkeen lähetti kävelemää autolle, mutta matkalla sinne nähtiin kun yhestä talosta koitettiin ilmeisesti löytää huumeita? Paikalla oli muutama armeijapukunen mies, joilla oli aseet kourassa ja siellä ne vaa pörräili sen yhen talon ympärillä ja selvästi etti jotain.. Noh, ei jääty siihen pällistelemää vaa alettii lähtemää kotiipäin. Pysähyttiin vielä Portsmouthissa ostamassa mehut mukaan ja jatkettiin Roseauhun.


Että suunnitelma oli mennä moneen eri paikkaan, mutta päästii käytännössä yhtee paikkaan ja sitte rannalle, mutta silti meillä oli tosi ihana matka. Illalla mentii vielä Roseauhun muutamille ja iltapalalle. Oli kyllä ihana tunnelma pienessä ravintolassa, siellä on aina perjantaisin reggae-ilta ja niin oli tällöinkii. Musiikki oli ihanaa, ja siellä soittaakii yleensä sellaset pienemmät bändit, millä ei ole välttämättä oikein muita keikkamahollisuuksia. Tästä jatku sitte taas matka kohti kotia. Meijen jengi oli vähän väsähtänyttä, kaverit yritti saada meitä vielä pelaamaan bilistä paikallisee, mutta meillä ei riittäny voimat enää lähtä minneen. Mutta päivä oli oikeesti ihana! Niin paljon nähtävää ja koettavaa! Ollaan edelleen joka päivä niin onnellisia, että valittiin Dominica <3


Moni suomalainen on käyny Dominicalla ja tykännyt tästä paikasta. Dominica ei ole tyypillisin turistirysä Karibian saaristoista, mutta sen luonto o mahtava ja se houkuttaa varsinki seikkailijoita. Me suomalaiset rakastetaan luontoa ja siksi varmaan moni suomalainen tykkääki Dominicasta ja myös sen luonnosta, vaikka luonto tosiaan on hyvin erilainen meillä Suomessa kuin täällä.

Ja hei ihmiset kaikki hoi! Ensi viikolla, koko viikon meillä on Xamkin (eli meijen koulun) snäppi käytössä! Kuvataan siis periaattees viikon verran meijen super ihanaa elämää täällä, joten kaikki joilla on snäppi lisää itselleen kaveriksi xamkfi (lisätkää se ny). :D

Kaikki hyvin paratiisissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti