sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Ei oo ihan samanlaista lähiliikenne ku Kotkassa

Myö älypäät onnistuttiin eilen kulkemaan bussilla pääkaupunkiin, Roseauhun, ekaa kertaa iteksemme! Tää ei ehkä kuulosta niin isolta suoritukselta; senkus kattoo bussiaikataulun ja hyppää kyytiin, eikös? No täällä se ei toimi iha siihen malliin. Ensinnäkin bussi ei oo ehkä kaikkein paras termi kuvaamaan tätä kuljetusmuotoa. Täällä busseina toimii sellaiset tila-autot, joihin menee about sellaset 15 ihmistä, tai enemmänkin jos oikeen tunkee. Eilenkin kaupungista kotiinpäin tullessamme tällaiseen tila-autoon oli pakkautunut lähes 20 ihmistä, mutta kyllä sopu sijaa antaa.



Koska elämä ja meininki täällä dominicalla o aika letkeää ylipäätänsä, minnekkään ei ole niin kiire, niin tämä näkyy myös "busseissa". Pysäkki meillä sijaitasee ihan lähellä meijän tukikohtaa, mikä on kiva. Bussipysäkit o sellasia hassuja hökötyksiä. Kyllä ne nyt bussipysäkeiksi tunnistaa, mutta eivät ole mitään ihmeellisiä. Busseilla ei ole siis minkäänlaisia aikatauluja vaan niitä tulee epämääräisen usein. Eilenkin mentiin odottelemaan bussia ja kyllä se nyt puolen tunnin sisällä sieltä saapui. Bussi täytetään ja matka jatkuu kohti määränpäätä. Näitä kulkee arkena ja lauantaisin, mutta sunnuntaina ei ilmeisesti.

Tässä kuva bussipysäkistä kaupungista. Meijen kylän bussipysäkki ei oo yhtä "siisti"



Bussit kyllä erottaa, ne on varusteltu erilaisilla tarroilla. Kuskit osaavat myös kysellä kovaan ääneen tarvitseeko kyytiä tiettyyn suuntaan. Bussipysäkillä saatetaan odotella ilmeisesti välillä niinkin kauan, että 15 paikkainen auto saadaan täyteen. Täältä kaupunkiin maksaa 4 paikallista rahaa, Itä-Karibian Dollaria, joka on aika lähellä 1,50€, että ei paha ollenkaan hinta. Taksat eivät ole kalliita muuallekkaan Dominicaan. 

Bussien kyyissä on jännittävää. Tiet on kyllä asfaltoitu, mutta pinta ei ole ihan täydellistä joka kohdassa. Goolemapsin mukaan matka keskustaan veisi puolisen tuntia, mutta koska täällä kaupunki on täynnä rallikuskeja, matka ei todellakaan vie niin kauaa. Tähän ajotyyliin ei totu ihan heti! Liikenne on vasemmanpuoleista, mikä tuntuu jo omasta mielestä väärältä ja kun siihen lisätään tuo vauhti ja mutkainen, ylösalas vievä tie niin ei käy tylsäksi ainakaan bussimatkat! :D 

                                                      

Täältä kaupunkiin meno on helppoa. Koska yksi pysäkki ja melkein kaikki kyydit vievät keskustaan. No keskustasta takaisin Soufiéreen vähän jännitti, että löydetään oikea bussi. Tiedettiin missä bussipysäkki oli, mutta vähän jännitti sen löytyminen kuitenkin. Bussipysäkkinä toimi vain kyltti, jossa luki tyyliin "Bus Stop Soufiére". Vieraasta kaupungista on aina hankala löytää paikkoja. Onneksi on googlemaps ja sijainnin tallennus apuna, joten selvittiin ihan suorituksella 6/5! 

Eilen siis suoritettiin onnistuneesti meijen eka bussimatka Soufiéresta Roseauhun! Bussimatka o ehdottomasti jännempi täällä kuin esimerkiksi koulumatka bussilla Kotkassa! On ihanaa kun busseilla pystyy kulkemaan niin edullisesti. Niitä ei ilmeisesti mene ihan koko päivän ajan, jossakin luki että aamu seitsemästä ilta seitemään? Mutta joku sanoi, että menisi yölläkin. Ehkä tämä selvinnee vielä meille. Tähänkin täytyy totutella, että bussit tulevat kun tulevat, jos tulevat. Liian kiire ei saa olla täällä! Bussit saattavat myös pysähdellä matkalla, jos jonkun tätyy käydä hakemassa jotakin matkan varrelta. Kuitenkin onnistunut reissu eilen! Hyvä me! :D












2 kommenttia:

  1. Ihanat työ XD Hyvä et teil menee hyvin siellä ❤ Uusia ihmetyksiä ja jänniä asioita ��
    - Emma

    VastaaPoista