torstai 12. tammikuuta 2017

Alpha Centre

Kohta on ensimmäinen viikko työharjottelussa taputeltu. Aiemmin kerroin täällä että päästii kaikki samaa paikkaa, mut eipä päästykkää. Mie päädyinkii Alpha Centreen, mikä on koulu vammaisille lapsille. Ja voi että, miten ihanalta paikalta se vaikuttaakii!

Koulussa on kuusi eri luokkaa 5-18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Tän viikon oon saannu tutustua jokaseen luokkaan ja huomenna onkii edessä hankala päätös. Saan nimittäin ite päättää, millä luokalla tuun tekemää loppuharjottelun. Hankalaa siitä tekee se, että kaikki vaikuttaa niin hyviltä etten osaa valita! Tai no, koululuokkien lisäksi Alpha Centressä on myös puupaja, mihin kävin tänää tutustumassa. Pääsin jopa käyttämää hiomakonetta! Pajan opettaja sano että oppisin tekemää vaikka mitä kolmen kuukauden aikana, mut ei se ehkä kummiskaa oo ihan miun paikka..



Koulun henkilökunta vaikuttaa tosi ammattitaitoselta ja osaavalta, eikä tarvi jännittää kehtaako kysyä apua. Opettajia kiinnostaa myös Suomi kovasti: yksi heistä oli katsonut dokumentteja Suomesta ja toinen tiesi että täällä hullut ihmiset käyvät talvisin avantouinnilla. Hyvä Suomi! 😃 He ovat myös kiinnostuneita meidän koulutuksen korkeasta tasosta ja mm. ilmaista kouluruokaa kadehtitaan.




Koulupäivä alkaa n. klo 8 ja päättyy klo 12-13, riippuen milloin vanhemmat tulevat hakemaan. Joka päivä on erilaisia oppitunteja: matikkaa, kotitaloutta, sosiaalisten taitojen opettelua, ääntämistä, puutarhan hoitoa ja vaikka mitä muuta. Toisin kuin ilmeisesti monessa muussa paikassa täällä, Alpha Centressä pidetään kierrättämistä tärkeänä asiana. Myös kouluympäristö itsessään on siisti, ja oppilaat opetetaan siivoamaan omat jälkensä sekä pitämään ympäristöstään huolta.

Kaiken kaikkiaan paikka vaikuttaa mielenkiintoselta, varmasti erilainen mutta opettavainen harjottelu tiedossa! - Ansku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti