keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Työharjottelun loppu

Viime viikko oli nyt siis meien viiminen työharjotteluviikko. Hirveen haikeet fiilikset, on oppinnu älyttömän paljon uusia asioita tän harkan aikana, niin itestää ku ihan yleisesti tästä työstä ja aikalailla kaikesta. On oppinnu arvostamaa asioita ihan eri tavalla, Suomessa meillä kummiskii on asiat tosi hyvin. Täältäkii vois kummiskii tuoda joitain asioita Suomeen, kuten ihmisten avoimuuden ja sen, ettei kaikesta aina tarvi stressata niin älyttömän paljon... 

Naureskeltiin yks päivä opettajien kanssa, että meien luokan oppilaat on tainnu omaksua tän suomalaisten "henkilökohtasen tilan": oppilaat on nykyää alkannu istumaa mahollisimman kaukana toisistaan luokkahuoneessa?? :D Näytin opettajille alla olevan kuvan, ja voi sitä naurun määrää.. Täällä on kyllä se oma henkilökohtanen tila järkkynny aikalailla, niin kavereita ku opettajiakii tulee halailtua aika paljon ja muutenkii ihmiset tulee niin lähelle. Että älkää ihmetelkö jos tuun ahistavan lähelle Suomessa, se jää varmast päälle! Tuun myös luultavasti joka paikkaan myöhässä..


Aattelin tähän vielä laittaa joitakii kuvia koululta, mitä en oo tainnu tänne teille vielä jakaa. :) 

Perjantaisin tehtii aina jotakii erilaista, eikä oo kunnon oppitunteja. Yhtenä perjantaina otettii vanhat paidat hyötykäyttöön..

..ja niistä tuli hienoja kasseja! :D Ihan kätevä vaikka rannalle.

Oppilaitten tehtäviä. Sydämien avulla opeteltiin jakamaan asioita kahtia, sekä kokonaisen ja puolikkaan ero.

Tälläset tehtävät on joillekin oppilaille haastavia.


Opettaja toi taas kesken työpäivän miulle evästä. Nam!

Koulun kasvimaalla näkyy edistystä! Huomaa muuten täällä eron kaupasta ostettuun salaattiin ja tähän koulun ite kasvattamaan. Ei varmaan tarvi ees mainita, kumpi oli parempaa..

Näillä apuvälineillä opeteltiin kevyen ja painavan eroa. Oppilaan piti esimerkiksi osata laittaa yksi tai kaksi kevyttä esinettä muovipussiin. Jos meni väärin, nostettiin muovipussia ja mietittiin onko se nyt kevyt vai painava. Oppilaat nauttivat eniten tälläsistä tehtävistä, missä saavat ite tehä isoimman osan.

Tässä mie pidän oppilaille tarinatuokiota, joka pidettiin joka aamu. Sen tarkotuksena on saada oppilaat keskittymään ja oppimaan jotain uutta. Tänä aamuna oli aiheena maatilan eläimet.

Kaikki tykkäs karjalanpiirakoista! Tai ainakii esitti että tykkäs, hahaa. :D

Jännää että täällä myydää kaupassa ruisjauhoja!

Viiminen päivä alkoi jumppatuokiolla, ja heti ku saavuin kouluun ni miut laitettii kaikkien keskelle ja ois pitänny näyttää joku tanssiliike mitä muut sitte matkii - ei tälläsiä heti aamusta!! :D Onneks yks oppilaista tuli sitte siihen keskelle miun kanssa, näytettiin sellaset muuvit että alta pois! Ruokavälkällä sihteeri toi miulle hedelmälautasen, ja itseasiassa päivän päätteeks sain salaattipussinkii vielä mukaan. Ihanan ajattelevaisia kyllä työntekijät tuolla. Noh, ruokavälkän lopuks rehtori sitte piti miulle puheen koko koulun edessä, ja itkuhan siinä tuli ku piti viimistä kertaa halata oman luokan opettajaa. Myös yks poika halus pitää miulle puheen, jossa kiitti esimerkiks karjalanpiirakoista joita tein torstaina koulussa (enkä ees polttannu koko koulua,jee!). Ainiin, ja rehtorin puhe alkoi sillä, että hän kertoi kuinka hienoa oli saada vierailija THAIMAASTA. Niin... Tässä kohtaa kaikki oppilaat ja opettajat alkoivat nauramaan, sillä rehtorilla on ollut hieman vaikeuksia muistaa että miun kotimaa on FINland eikä Thailand... Mut melkein sama asiahan se on, vai mitä?

Puheen jälkeen sain sitte vielä pienen lahjakassin ja miun omalta opettajalta ihanalla viestillä varustetun uuden testamentin. Ja tää tais olla joku isompikii juttu, ei kuulemma anna niitä ihan kenelle vaan? Kaikki taitaa kuitenkii loppua ajallaa, niiku tää harjottelukii. Hieman oli ristiriitaset fiilikset, sillä koulu oli ihana, ja niin oppilaita ku opettajiakii tulee hirmunen ikävä.. Samaan aikaa kuitenkii odotti innolla alkavaa minilomaa.


Loppuun "biisi", jota kuunneltiin koulussa viiminen kuukaus ja joka ei luultavasti ikinä lähe pois miun päästä. :D


(jos tuo ylläoleva ei toimi niin tässä linkki: https://youtu.be/XKBzmHcl-Cs )

- Ansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti