lauantai 4. maaliskuuta 2017

It's Carnival Time!

Viime ja tämä viikko olivat ehottomasti yhet odotetuimmista viikoista tällä reissulla! Varsinainen karnevaalien juhlinta-aika oli siis viime viikon perjantaista tämän viikon tiistaihin, vaikka avajaisia vietettiin jo vajaa kuukausi sitten. Meidän kylälläkin oli omat pienet avajaisensa. Ihmiset soittivat rumpuja ja melkein koko kylä oli tiellä tanssimassa. Tää kulkue kulki yhtä mäkeä edes takas rummuttaen ja juhlien. Aivan mahtavaa oli tanssia mukana!

Yksi meidän kavereistakin oli rummuttelemassa meidän kylän avajaiskulkueessa

Avajaisten jälkeen on ollut ilmeisesti pienempää ohjelmaa pitkin kuukautta pääkaupungissa, mut nyt kaikki huipentui tähän viiteen päivään. Viime viikon sunnuntaina menimme kavereiden kanssa Powder Festeille. Siellä siis musiikki pauhasi, kaikki tanssivat ja heittelivät värijauhetta. Olimme kavereiden ansioista saaneet liput tilattua etukäteen ja saimme ennen sunnuntaita pakkauksen, jossa oli t-paita, juomapullo, drinkkilippuja, huivi, pyyhe ja kynä. Ideana oli tuunata t-paitaa leikkaamalla ja piirtämällä siihen. Valkoinen paita ei ollut enää valkoinen niiden juhlien jälkeen 😄 Pieni sade ei haitannut ollenkaan, kun fiilis oli niin mahtava!

Mun ja Ellin harjoitteluohjaaja teki meille kivat letit Powder Festeille

Ennen Powder Festejä oli paidatki vielä valkoisina


Kengätkin sai väriä

Powder Festit loppuivat aamulla ennen auringonnousua ja silloin kaikki siirtyivät ulos. Alkoi Jouvert Morning, jossa kaikki kulkivat tanssien ison lava-auton perässä, josta soitettiin musiikkia. Värijauheelta ei tässäkään vältytty. Kulkue kulki monta tuntia pitkin kaupunkia; varmasti viisi tuntia meni meillä kulkueen mukana tanssiessa. Tämän jälkeen väsyneinä, mutta onnellisina, kotiin suihkuun ja tunnin päikkäreille. Sitten taas kaupunkiin seuraamaan T-shirt bands, eli monta lava-autoa meni ympäri pääkaupungin katuja. Jokaisen auton perässä juhli ihmisiä, jotka olivat ostaneet liput juuri siihen autoon ja he saivat tanssia rajatulla alueella autojen edessä tai takana. Meillä ei ollut lippuja, mutta hyvin siellä rajatun alueen ulkopuolle muiden kanssa pystyi tanssimaan.










Katseltiin kateellisina, miten noin nuoret meni puujaloilla niin taitavasti

Yksi lava-auto

Hyvin nukutun yön jälkeen, oli tiistai iltana vielä mentävä kaupunkiin katsomaan, mitä siellä tapahtuu. Missasimme päivän Costume paraden, mutta illallakin näki vielä kunnon karnevaaliasuja. Kaikki tanssivat taas autojen perässä ja fiilis oli huikea. Sadekkaan ei ketään haitannut. Ihmisiä oli paljon ja sai kyllä laukuista pitää huolta. Mä en tosin tarpeeksi hyvin pitänyt ilmeisesti, sillä olin ottamassa laukusta puhelinta, mutta huomasin laukun olevan auki. Puhelin oli tallella, mutta lompakko viety! Onneksi tärkeimmät jutut eivät olleet lompakossa, vaan kotona.

Varsinainen Costume Parade missattiin, mutta päästiin näkemään karnevaaliasuja silti





















Jalat oli kipeinä tanssimisesta, vaatteita ja kenkiä sai puunata värijauheesta ja univelkoja piti nukkua muutama päivä pois. Silti tätä kokemusta ei voi sanoin kuvailla! Tää karnevaalifiilis, ihmisten iloisuus, tanssi ja kaikki on jotain niin huikeeta! Tää on juttu mikä pitää itse kokea, jotta voi ees kuvitella tää fiilista.


On niin helppoo olla onnellinen just nyt.


- Maikku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti