keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Kulttuurishokki?

Ollaa ihan ihmetelly, miten ei oo tullu sen suurempaa kulttuurishokkia, vaikka kaikki täällä on niin erilaista. Mie (Ansku) ku en oo ennen oikeestaa ees matkustellu, joten ei ollu mitää hajua mitä odottaa koko reissulta. Toki jotkuu asiat välillä vähä ärsyttää, esim. kun joku sanoo että lähtee nyt kotoonta, niin siinä menee vähintää se puol tuntia että kyseinen ihminen on perillä. Tälläset sovituista tapaamisista myöhästymiset on ehkä pahimpia, mut kyllä niistäkii selviää oikeella asenteella.
Tietyst joinain päivinä on hankalampaa, lähinnä sillon ku iskee ikävä kotiin. Jotenkii on vaa osannu suhtautua siihen et kummiskii palaa takasin Suomee, että nyt pitää nauttia tästä paratiisista ku vielä voi. Vähä veikkaan et on isompi shokki tulla takas sinne kylmää kotimaahan täältä +30 asteen lämmöstä..Yks asia mikä on varmast helpottannu koti-ikävää, on Alpha Centren opettajat. Varsinkii miun luokan opettajat on tukennu niin paljon ja tehny olon tervetulleeks. Heitä kiinnostaa Suomi tosi paljon, ja ovatkii lukeneet netistä jo vaikka ja mitä. Katottiin yhtenä päivänä myös Häppilää Google Mapsin avulla. :D On myös hellyyttävää, että nää kaks opettajaa on miun takii opetellu suomen kieltä?! Joka aamu ku meen töihin, miulle toivotetaa hyvät huomenet ja kysytää mitä kuuluu. Hekii osaavat myös vastata että voivat hyvin, ja päivän päätteeks sanotaan moimoi. :) Ja he olivat siis itse etsineet nää netistä ja opetelleet ne, koska halusivat yllättää miut!


Ollaan juteltu koulussa paljon koti-ikävästä, toinen opettajista on itse työskennellyt esimerkiksi Japanissa, joten tietää tunteen. Ihania ihmisiä! Yhtenä päivänä kuunneltii myös suomalaisia radiokanavia, esimerkiksi Suomipoppia ja Radio Aaltoa. Oppilaat oli ihan ihmeissää että mitä siansaksaa ne nyt kuuntelee!
Koulun vieressä oleva pelikenttä, jossa myökii välillä käydää oppilaitten kanssaNyt on sit enää jäljellä reilu kaks viikkoo ja sit pitäis jo tulla takas Suomee. Ei oo kyl epäilystäkää, etteikö tulis ikävä tätä paikkaa ja ihmisiä. Ollaa niin paljon koettu ja tullaa viel kokemaakii, ihan älyttömän ihana reissu. Ihan varmast tullaa viel joku kaunis päivä tänne takas!
Tää on niiin hyvää suklaata!!


- Ansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti